Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Exclusieve rondleiding Pantheon Carnavalssociëteit de Mirlitophile 1879

C.S. de Mirlitophile, de Valkenburgse carnavals sociëteit die jaarlijks de Stadsprins van Valkenburg uitroept, viert in 2021-2022 haar 13x11 jarig jubileum. Ter gelegenheid van deze bijzondere mijlpaal als oudste sociëteit van Limburg opent de vereniging haar deuren van een bijzonder stukje Limburgse geschiedenis.

Diep verscholen in de Gemeentegrot bevind zich 't Pantheon. De "huiskamer" van de vereniging. Deze ruimte is sinds 1881 in gebruik. In deze ruimte kwam in het verleden de vereniging bij elkaar om in het geheim de nieuwe prins van Valkenburg te kiezen. Sinds die tijd zijn er muurschilderingen gemaakt en zijn alle Prinsen vereeuwigd op de muren.

Wandel mee met een van de leden van de raad van 11 van CS De Mirlitophile en ontdek de geschiedenis achter de Valkenburgse Carnaval. Uiteraard mag een hapje en drankje niet ontbreken.

Inbegrepen in dit programma:

- Bezoek aan de Gemeentegrot Valkenburg
- Exclusieve rondleiding door 't Pantheon
- Begeleiding door leden van de Raad van 11
- Traditioneel hapje
- Traditioneel drankje

Data:

  • 4 september 14.30 uur
  • 25 september 14.30 uur
  • 16 oktober 14.30 uur
  • 23 oktober 14.30 uur
  • 6 november 14.30 uur

Groepen:

Reserveer een exclusieve rondleiding voor jou gezelschap. Dit kan vanaf 15 betalende deelnemers. Neem voor beschikbaarheid en mogelijkheden contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.