Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Agenda Carnavalsseizoen 2021/2022 C.S. De Mirlitophile 1879

Laatste update: 18-02-2022


Carnaval is terug van weggeweest!Afgelopen november besloten de Valkenburgse Carnavalsverenigingen hun activiteiten te staken. Door de geldende Corona-maatregelen was het niet mogelijk om activiteiten te organiseren. Afgelopen week kwamen er onverwacht vergaande versoepelingen. Dit heeft de Mirlitophile 1879 in samenwerking met de Jeug-Karneval, Oud-Prinsen en Ministers, Auw Wiever en de ondernemers uit Valkenburg Centrum ertoe bewogen toch te organiseren.

Op dit moment is de organisatie in volle gang. De gesprekken tussen Gemeente, ondernemers en de Carnavalsverenigingen zijn positief. De eerste opzet voor de Carnavalsdagen in Valkenburg-Centrum is inmiddels bekend. Zondag starten de Carnavalsdagen om 11:11 op het Th. Dorrenplein met een ludieke sleuteloverdracht door Opperbok Daan Prevoo. Aansluitend is er een muzikaal programma met verschillende artiesten. Op maandag wordt straatcarnaval in de Grote-Straat gevierd. Op dinsdag wordt de traditie van het “Blauw Loele” nieuw leven ingeblazen op het Grendelplein.

De Valkenburgse Carnavalsverenigingen en horecaondernemers zijn blij iets te kunnen organiseren. Na een lange tijd van stilte staan er enkele feestelijke dagen op het programma. Ook in de omliggende kerkdorpen, Houthem, Schin op Geul en Sibbe werkt men aan een programma. Carnaval is terug van weggeweest!

Over de definitieve inhoud van het programma wordt volgende week gecommuniceerd via TV-Valkenburg en social-media door de verschillende verenigingen.